2 – 0 tap mot Snertingdal/Redalen 2

Så skulle det bli Reinsvoll og Snertingdal/Redalen 2 som møtes til finale i Brotherligaen 2017 søndag 9 april kl. 17:00 på Vardal Idrettspark. Dette etter at Reinsvoll vant 3 – 0 over Vind i sin semifinale og Snertingdal/Redalen 2 trakk det lengste strået i sin semifinale mot Søndre Land med 2 – 0 seier. Bronsefinalen mellom Søndre Land og Vind  spilles på Vardal Idrettspark søndag 9 april kl. 13:00.

I semifinalen mot Snert/Redalen 2 åpnet Søndre Land med følgende førsteelver:

Krzystof Marek Kisieleweski – Tor Erik Odden – Espen Magnussen – Henrik Engebakken -Anders Perstuen -Mario Skjølås – Andre Skjølås – Marius Storsveen – Vemund Willassen – Leon Aleksander Lynard – Håvard Evensen

På benk: Jørgen Engebakken – Halit Mehmed (inn etter 80 min for Vemund Willassen) -Simon Sagvold (inn etter 32 min for Marius Storsveen) – Dag Pettersen (inn etter 53 min for Håvard Evensen) – Vebjørn Nyhus (inn etter 73 min for Mario Skjølås)

I ett praktfullt vårvær på Vardal Idrettspark var det Snertingdal/Redalen 2 som var best i første omgang. Det klabbet en del for Søndre i denne omgangen. Laget kom aldri i gang med det vi vet laget er gode for. Om dette skyldes en god motstander som presset oss bakpå vites ikke, men Søndregutta hadde likevel god kontroll bakover. Snertingdal/Redalen 2 kom sjelden til store målsjanser noe som må krediteres vår defensive jobb. Sjansene Søndre skapte i første omgang er heller ikke verdig mye trykksverte. Pauseresultatet var 0 – 0, men Snertingdal/Redalen 2 ledet frisparkstatistikken 8 -0.

Andre omgang startet Snertingdal/Redalen 2 forrykende med noen skumle sjanser de 3 første minuttene. Så begynte Søndremaskineriet å fungere bedre og vi tok mer og mer over kampen. Det skulle alikevel bli Snertingdal/Redalen 2 som skulle finne veien til nettmaskene. Etter corner i det 55 spilleminutt kommer en liten blemme fra vår keeper. I stedet for å ta ballen i fast grep mot brystet avklares ett skudd med flate hender ut i feltet og returen omsettes scoring. En bitteliten kalddusj kanskje…??? i og med at vi hadde bra tak i kampen, men det skulle vise seg at vi fortsatte å kjøre på etter scoringen. Vi skapte en del sjanser, men marginer og gode stoppere hos motstanderen stoppet det meste. På slutten kjørte vi opp en midtstopper i håp om scoring, men det ble i stedet scoring imot på kontring i det 94 spilleminutt. Dette etter at vi hadde 2 feite sjanser til scoring ved Dag og Henrik like før slutt.

Tapet til tross, vi møtte godt lag som ligger ett nivå høyere enn oss i seriesystemet og vi gav dem meget god motstand. Ingen tvil om at Søndregutta har jobbet godt på kunstgresset i vinter og vi gleder oss til bronsefinale 9 april kl. 13:00 mot Vind på Vardal Idrettspark og selvfølgelig til serieåpningen mot Dokka Sport på Søndre Land Idrettspark fredag 28 april kl. 19:00.

Bare en liten artig en til slutt: Snertingdal/Redalen 2 vant også frisparkstatistikken 12 – 4. (Dommeren dømte bra, så det har ikke noe med han eller resultat å gjøre. Bare litt artig med statistikk.)