Stanser all aktivitet

S. Land – Dokka 2 : 2-3

Sesongpremieren i 6 div. på Stadion bød på visitt fra naboer i nord.

Alle målene kom i første omgang. Dokka 2 hadde grepet om spillet og ledet fortjent til pause. Søndre hadde imidlertid de fineste scoringene. Både Halit og Mario avleverte langskudd av ypperste klasse, hvorav sistnevntes skudd nok hadde blitt kåret til årets mål – også i langt høyere divisjoner !

Søndre kom mye bedre med i 2 omgang, og hadde overtaket på gjestene. Det ble imidlertid ingen nettkjenninger, så det endte med borteseier. Det hadde ikke vært ufortjent med poeng til hjemmelaget etter det som ble vist i andre halvdel av kampen.

Farvel 4 divisjon !

Etter en turbulent fjorårssesong var det med spenning vi sonderte terrenget på høsten -18 mht til spillerstall og trenere for A-laget med tanke på et nytt år i 4 div.

Optimismen var stor da Henrik og Joakim tok ansvar og presenterte et opplegg for vinter- og vårtreninger / kamper. Over 20 spillere sa seg villige til å satse på at vi skulle få et bra lag i 2019.

Etter hvert har det imidlertid vist seg (av mange ulike årsaker) at flere og flere har uteblitt, slik at det nå bare har vært 10-12 stk i snitt på treningene. Dette er et alt for lavt tall til at det kunne være forsvarlig å opprettholde laget i divisjonen.

Konklusjonen fra trenere og styret (både i Yngres og Senior) er derfor at laget trekkes fra seriespillet i 4 div. – og at det satses på å bygge opp igjen et lag fra grunnen av. (6 div.)

Årsmøte 2019

Søndre Land Fotball Senior avholder årsmøte på Sportshytta tirsdag 19 mars kl.18.00.

Saksliste : Årsmelding 2018

Regnskap 2018

Oppløsning av klubben / sammenslåing med «Yngres».

Avdelingsoppsett 4. div 2019

Søndrelandinger kommer til å bli godt kjent på Hedemarken i løpet av sesongen 2019.

Her er avd. 1

Løten – Gran – FK Toten – Kolbu KK – Søndre Land – Brumunddal 2 – Furnes – MBK Domkirkeodden – Flisa – Sander – Eidskog – Reinsvoll

Avd. 2

Ottestad – Follebu – Faaberg – Lillehammer – Gjøvik Lyn 2 – Redalen – Moelven -Storhamar – Hamkam 2 -Engerdal – Trysil

Trenerkabalen for 2019 er klar.

Henrik Engebakken og Joakim Slåttsveen har takket ja til å lede A-laget i 2019, i 4. divisjon.

Søndre Land Fotball ønsker at A-laget i Søndre Land skal ha en ung og lokal profil, og bygge videre på den gode satsningen vi har hatt i yngres avdeling de siste årene. Det betyr at junior og senior slåes sammen til en treningsgruppe.

Henrik Engebakken og Joakim Slåttsveen kjenner vi godt til etter å ha vært en del av A-laget i en årrekke. De har kvaliteter og egenskaper som vi tror vil fungere glimrende rundt denne gruppa. De ønsker derfor å ta vare på muligheten det ligger i å spille mot gode lag i 4. divisjon, som eneste lag i landregionen.

Vi ønsker Henrik og Joakim lykke til !!!

DUGNAD

En viktig del av klubbens ansvarsområde er å holde Idrettsparken/Stadion i orden. Før snøen kommer må derfor granulatet som ligger på området fjernes/lagres.

Styret, spillere, medlemmer og supportere innkalles derfor til felles innsats TORSDAG 18/10 kl. 17.00.

Ta med spade, kost, trillebår og godt humør – og gjør en jobb for klubben/miljøet.

Brumunddal 2 – S. Land : 9 – 0

Mandag kveld dro følgende tropp over Mjøsbrua for å kjempe om poeng : Øystein, Johan, Kim, Christer, Eirik, Espen, Simon, Dag, Lars-Petter, Saymon, Halit, Burhan, Ejdin.  (alle benyttet)

Br.dølene mønstret et ungt lag med mye fart i beina, gode bevegelser og (relativt) treffsikre pasninger. Landingene lå lavt – og ventet på kontringsmuligheter. Det positive var at hvittrøyene ikke klarte å score i etablert spill. Betenkelig var det imidlertid å se at målene rant inn på frispark, langskudd, hjørnespark og innkast.

Hjemmelaget hadde klart flest både cornere og målsjanser – og vant en fullt fortjent seier.

Godkjent prestasjon, men 0-1 mot Gjøvik Lyn 2.

Søndre Land tok søndag i mot spillere fra Gjøvik til kamp på en humpete nedrebane i et litt surt høstvær.

Vertene la seg lavt og lot hvit-trøyene ha ballen mye. Et godt organisert forsvar gjorde sitt til at gjestene ikke hadde en eneste reell målmulighet  i hele første omgang.  Søndre produserte både hel- og halvsjanser på sine visitter på motstanderens banehalvdel, og det hadde vært fortjent om de hadde ledet ved pause.

Andre omgang startet med en umiddelbar Gjøvik-scoring, etter at en meget uheldig Søndrespiller ga bortelaget muligheten de trengte. Resten av kampen framsto i stor grad som første omgang hadde vært. Lyn førte kampen, men alle forsøk førte til at ballen endte opp over enten side- eller kortlinje, eller at Søndre fikk startet en kontring. Flere mål ble det ikke, og gjestene kunne returnere over åsen med (i mine øyne) 3 ufortjente poeng i sekken.

En godt gjennomført kamp hvor vi har like mange cornere som motstanderen – og vinner klart på sjansestatistikken, men poengene uteblir dessverre.

Start-11er : Øystein, Johan, Kim, Christer, Simon, Andre, Mads V., PT, Flikken, Dag og Saymon.  Innbyttere : Eirik, Burhan, Espen og Halit.

Stortap mot Toten

Da er vi endelig tilbake med kampreferater. Beklager sterk at det i noen kamper nå ikke har blitt skrevet noe referat. Det skyldes at vi som skriver, 2 i antall, begge har vært fraværende av ulike årsaker.

 

Siste referat var fra kampen Raufoss 2 – Søndre Land som endte med 5 – 2 seier til Raufoss. Siden den gan har vi vært på Kolbu og tapt 9 – 0 for Kolbu KK. Vi spilte uavgjort 3 – 3 mot Nordre Land før vi reiste til Hamar og tapte 10 – 0 for MBK Domkirkeodden.

Så var det den ulykksalige hjemmekampen mot Gran der vi ikke greide å stille lag. Dette er flaut, og jeg har i løpet av mitt 26 års virke i Søndrefotballen aldri vært med på å måtte avlyse hjemmekamp på grunn av mangel på spillere. Dette er flaut, og vil for alltid stå som en skamplett i Søndrefotballens historiebøker.

 

Så til kampen mot Toten fredag kveld. Jeg syntes Bjørn Ingolf Sørum`s referat på Toten sin hjemmeside gir ett godt bilde av kampen, og tillater meg å gjengi dette referatet her:

FK Toten tok fredag kveld imot Søndre Land til kamp OA-ligaen i Østre Toten Idrettspark på Lena. Det ble som ventet en kamp der hjemmelaget hadde ballen det meste av tiden, og FK Toten tok tidlig ledelsen ved Rasmus Ulsrud som totalt endte på 4 scoringer. Totningene fortsatte å føre kampen og rullet opp mange fine angrep langs kantene, og da særlig ved Lars Alund som hadde en god kamp på venstresiden. Omgangens høydepunkt var det uansett Trond Aass som stod for, da han rett før pause fikk fulltreff fra 25 meter og sendte lærkula rett i krysset, utagbart for keeper. Dermed sto det 3 – 0 til pause. 2. omgang fortsatte på samme måte med et dominerende FK Toten lag som hadde et stort tempo i spillet sitt. Dette førte til mange målsjanser og 8 mål i omgangen. Dermed totalt en 11 – 0 seier mot et sjanseløst Søndre Land lag.

 

Når vi så teller opp og konkluderer etter kampen mot Toten avsløres ett dystert bilde av Søndre Land Senior`s  situasjon for tiden.

Vi reiste til Toten med 13 mann. Underveis i kampen måtte Saymon og Lars Petter kaste inn håndkle på grunn av skader. Muligheten for at begge er ute for resten av sesongen er stor. Torsen hadde ikke noe valg. Han måtte halte rundt på banen og spille. Krister slet også med skade, men måtte spille. Utover i omgangen slet også Kim Andre med ryggsmerter. Keeper Øystein, som forøvrig hadde flere kvalifiserte redninger, var også nede for telling i 2 omgangen.

5 kamper gjenstår av sesongen 2018. Måtte alle krefter stå oss bi slik at vi kan avslutte sesongen på en anstendig måte.

Neste kamp er hjemme mot Gjøvik Lyn 2  søndag 16 september kl. 15.00