Avdelingsoppsett 4. div 2019

Søndrelandinger kommer til å bli godt kjent på Hedemarken i løpet av sesongen 2019.

Her er avd. 1

Løten – Gran – FK Toten – Kolbu KK – Søndre Land – Brumunddal 2 – Furnes – MBK Domkirkeodden – Flisa – Sander – Eidskog – Reinsvoll

Avd. 2

Ottestad – Follebu – Faaberg – Lillehammer – Gjøvik Lyn 2 – Redalen – Moelven -Storhamar – Hamkam 2 -Engerdal – Trysil

Trenerkabalen for 2019 er klar.

Henrik Engebakken og Joakim Slåttsveen har takket ja til å lede A-laget i 2019, i 4. divisjon.

Søndre Land Fotball ønsker at A-laget i Søndre Land skal ha en ung og lokal profil, og bygge videre på den gode satsningen vi har hatt i yngres avdeling de siste årene. Det betyr at junior og senior slåes sammen til en treningsgruppe.

Henrik Engebakken og Joakim Slåttsveen kjenner vi godt til etter å ha vært en del av A-laget i en årrekke. De har kvaliteter og egenskaper som vi tror vil fungere glimrende rundt denne gruppa. De ønsker derfor å ta vare på muligheten det ligger i å spille mot gode lag i 4. divisjon, som eneste lag i landregionen.

Vi ønsker Henrik og Joakim lykke til !!!

DUGNAD

En viktig del av klubbens ansvarsområde er å holde Idrettsparken/Stadion i orden. Før snøen kommer må derfor granulatet som ligger på området fjernes/lagres.

Styret, spillere, medlemmer og supportere innkalles derfor til felles innsats TORSDAG 18/10 kl. 17.00.

Ta med spade, kost, trillebår og godt humør – og gjør en jobb for klubben/miljøet.

Brumunddal 2 – S. Land : 9 – 0

Mandag kveld dro følgende tropp over Mjøsbrua for å kjempe om poeng : Øystein, Johan, Kim, Christer, Eirik, Espen, Simon, Dag, Lars-Petter, Saymon, Halit, Burhan, Ejdin.  (alle benyttet)

Br.dølene mønstret et ungt lag med mye fart i beina, gode bevegelser og (relativt) treffsikre pasninger. Landingene lå lavt – og ventet på kontringsmuligheter. Det positive var at hvittrøyene ikke klarte å score i etablert spill. Betenkelig var det imidlertid å se at målene rant inn på frispark, langskudd, hjørnespark og innkast.

Hjemmelaget hadde klart flest både cornere og målsjanser – og vant en fullt fortjent seier.

Godkjent prestasjon, men 0-1 mot Gjøvik Lyn 2.

Søndre Land tok søndag i mot spillere fra Gjøvik til kamp på en humpete nedrebane i et litt surt høstvær.

Vertene la seg lavt og lot hvit-trøyene ha ballen mye. Et godt organisert forsvar gjorde sitt til at gjestene ikke hadde en eneste reell målmulighet  i hele første omgang.  Søndre produserte både hel- og halvsjanser på sine visitter på motstanderens banehalvdel, og det hadde vært fortjent om de hadde ledet ved pause.

Andre omgang startet med en umiddelbar Gjøvik-scoring, etter at en meget uheldig Søndrespiller ga bortelaget muligheten de trengte. Resten av kampen framsto i stor grad som første omgang hadde vært. Lyn førte kampen, men alle forsøk førte til at ballen endte opp over enten side- eller kortlinje, eller at Søndre fikk startet en kontring. Flere mål ble det ikke, og gjestene kunne returnere over åsen med (i mine øyne) 3 ufortjente poeng i sekken.

En godt gjennomført kamp hvor vi har like mange cornere som motstanderen – og vinner klart på sjansestatistikken, men poengene uteblir dessverre.

Start-11er : Øystein, Johan, Kim, Christer, Simon, Andre, Mads V., PT, Flikken, Dag og Saymon.  Innbyttere : Eirik, Burhan, Espen og Halit.

Stortap mot Toten

Da er vi endelig tilbake med kampreferater. Beklager sterk at det i noen kamper nå ikke har blitt skrevet noe referat. Det skyldes at vi som skriver, 2 i antall, begge har vært fraværende av ulike årsaker.

 

Siste referat var fra kampen Raufoss 2 – Søndre Land som endte med 5 – 2 seier til Raufoss. Siden den gan har vi vært på Kolbu og tapt 9 – 0 for Kolbu KK. Vi spilte uavgjort 3 – 3 mot Nordre Land før vi reiste til Hamar og tapte 10 – 0 for MBK Domkirkeodden.

Så var det den ulykksalige hjemmekampen mot Gran der vi ikke greide å stille lag. Dette er flaut, og jeg har i løpet av mitt 26 års virke i Søndrefotballen aldri vært med på å måtte avlyse hjemmekamp på grunn av mangel på spillere. Dette er flaut, og vil for alltid stå som en skamplett i Søndrefotballens historiebøker.

 

Så til kampen mot Toten fredag kveld. Jeg syntes Bjørn Ingolf Sørum`s referat på Toten sin hjemmeside gir ett godt bilde av kampen, og tillater meg å gjengi dette referatet her:

FK Toten tok fredag kveld imot Søndre Land til kamp OA-ligaen i Østre Toten Idrettspark på Lena. Det ble som ventet en kamp der hjemmelaget hadde ballen det meste av tiden, og FK Toten tok tidlig ledelsen ved Rasmus Ulsrud som totalt endte på 4 scoringer. Totningene fortsatte å føre kampen og rullet opp mange fine angrep langs kantene, og da særlig ved Lars Alund som hadde en god kamp på venstresiden. Omgangens høydepunkt var det uansett Trond Aass som stod for, da han rett før pause fikk fulltreff fra 25 meter og sendte lærkula rett i krysset, utagbart for keeper. Dermed sto det 3 – 0 til pause. 2. omgang fortsatte på samme måte med et dominerende FK Toten lag som hadde et stort tempo i spillet sitt. Dette førte til mange målsjanser og 8 mål i omgangen. Dermed totalt en 11 – 0 seier mot et sjanseløst Søndre Land lag.

 

Når vi så teller opp og konkluderer etter kampen mot Toten avsløres ett dystert bilde av Søndre Land Senior`s  situasjon for tiden.

Vi reiste til Toten med 13 mann. Underveis i kampen måtte Saymon og Lars Petter kaste inn håndkle på grunn av skader. Muligheten for at begge er ute for resten av sesongen er stor. Torsen hadde ikke noe valg. Han måtte halte rundt på banen og spille. Krister slet også med skade, men måtte spille. Utover i omgangen slet også Kim Andre med ryggsmerter. Keeper Øystein, som forøvrig hadde flere kvalifiserte redninger, var også nede for telling i 2 omgangen.

5 kamper gjenstår av sesongen 2018. Måtte alle krefter stå oss bi slik at vi kan avslutte sesongen på en anstendig måte.

Neste kamp er hjemme mot Gjøvik Lyn 2  søndag 16 september kl. 15.00

 

5 – 2 tap mot Raufoss 2 i høstpremieren.

Etter noen uker med brennheit ferie var det igjen dags for seriespill i 4. divisjon. Søndre åpnet høstsesongen mot tabelltopp og ubeseirede Raufoss 2. Våroppgjøret på Hov endte som vi husker med meget hederlige 1 -0 tap, men mange kropper har blitt solbrent siden den gang. Hva nå ….

Da som nå la Søndre seg lavt og lot Raufoss spille ball. En kampplan som virket ganske bra. Det gikk 12 min før Raufoss maktet å score. Det måtte ett frispark til og det gikk til gjengjeld rett i kassa og 1 – 0 var et faktum. På 2 – 0 scoringen etter 32 min  måtte det en corner til og denne ble heddet i mål. Søndre skulle også få sin scoring i 1 omgangen. Denne på glimrende vis. Andre Skjølås spillte på vakkert vis gjennombruddspasning til Ådne Skogsbakken som setter ballen til venstre for keeper, og dermed redusering til 2 – 1. Raufoss skulle en scoring til i 1 omgangen. Denne gangen må vi dessverre si FYYYY!!! til linjemannen som unnlot å vinke for offside. Merkelig, eller kanskje ikke, at slike feilavgjørelser bestandig går i de beste lags favør. Vel, vel… fortjent 3 – 1 ledelse til Raufoss ved pause.

2 omgangen som første, Søndre ligger lavt og Raufoss spiller ball. Raufoss øker sin ledelse til 4 – 1 på ett fint spillermål etter 75 min. Søndre skulle nok en gang greie å redusere. I det 85 min er Ådne Skogsbakken igjen frempå. Denne gangen etter flott gjennomspilling fra Dag Pettersen. Dermed står det 4 – 2 etter 85 min.  I det 89 spillerminutt er igjen Ådne Skogsbakken igjennom, men setter ballen millimetere utenfor. I stedet for 4 – 3, er det Raufoss som i det 91 spillerminutt kontrer inn sluttresultat 5 – 2.

Tøff og slitsom kamp på «store» Nammo Stadion. Absolutt godkjent etter heroisk innsats fra hele laget. Vil allikevel nevne 15 åringene Stian Bjørgen og Johan Haug som spilte glimrende de 60/70 min de spilte. God debut også av nyankomne Buhan Abdulle Abdi.

Neste kamp er også av det vanskelige slaget da Kolbu KK tar imot oss på Kolbukam Ip lørdag 11 august kl. 15.00.

 

Ekstraordinært årsmøte !

Søndre Land Fotball Senior avholder ekstraordinært årsmøte på Sportshytta :

Tirsdag 4 september kl. 1900.

Sak : Oppløsning av klubben / sammenslåing med «Yngres».

Velkommen !

Kjempeinnsats, men : Redalen – S.L. 4-0

Tropevarme var rammen rundt oppgjøret mot Redalen hvor Søndre møtte opp med et sterkt redusert mannskap. 7-8 spillere fra en normaltropp var av ulike grunner fraværende. Disse 11 startet kampen : Øystein, Lars-Petter, Kim,   Mads V., Simon, Andre, Dag, PT, Kristian, Lasse og Ådne. Innbyttere : Eirik, Halit og Mads N.

Hjemmelaget hadde nok forstått at det kunne bli vanskelig å spille seg gjennom et kompakt og godt organisert Land-forsvar, og satset på balltrilling i de bakre leddene + lange baller i bakrom. Bortelaget jobbet hardt og hvittrøyene skapte få sjanser, men fikk en scoring etter 18 min. Søndre var også på noen farlige visitter foran motstandermålet uten at det ga tellende resultat.

I andre omgang startet Landingene best, og la et visst trykk på Redølene.  Antall hjørnespark og sjanser fordelte seg noenlunde likt, men ingen av lagene omsatte sine muligheter i mål før kvarteret gjensto av kampen. Da avgjorde Redalen det hele med 2 raske nettkjenninger. Siste målet kom i det 90 min, etter at vertene hadde brodert seg vakkert gjennom gjestenes forsvar.

Iherdig jobbing og stor innsats fra Lands-laget gjorde at resultatet var meget tilfredsstillende (1-0) etter 75 spilte minutter. Det minket imidlertid (meget forståelig) på krefter og konsentrasjon mot slutten av kampen – og Redalen vinner fortjent, men for mye, etter spill og sjanser.

Herlig ! 3 – 3 mot Moelven.

På en tidlig lørdagsettermiddag i optimalt spillevær stilte  S.L. opp med følgende start-11er mot Moelven : Øystein, Rene, Kim, Christer, Vemund, Lasse, Andre, Dag, Lars-Petter, Ådne, Halit. Brukte innbyttere : Kristian, Marius.

Det så ut som Hedemarkingene likte seg best, på en ikke altfor fin gressmatte, i første del av omgangen. Hadde mye ball, og slapp litt for lett til målsjanser. Resultatet ble tre scoringer i løpet av 25 min – mens Søndre fikk en nettkjenning i det 15 min, som godskrives Lars-Petter. Når så Dag reduserer til 2-3 etter en halv times spill, ser det hele mye lysere ut.

I annen omgang kommer hjemmelaget mye mer med i spillet. Større trøkk/innsats kombinert med bedre organisering gjør at kampen blir helt jevn. Bortelaget har nok ballen mest og skaper flest av både cornere og sjanser, men det er Ådne- som etter høyt press- blir omgangens eneste målgjører. 3-3 i det 33 min. !

Med to uavgjorte resultater mot antatt sterkere motstandere, kan Søndregjengen gå inn i St.hans- kvelden/natta med hevede hoder og en visshet om at laget har 4 div-nivået inne.