Furnes best i KM-finalen.

Søndre Land var i realiteten sjanseløse mot Furnes da det skulle kåres en kretsmester i 5. divisjon i Indre Østland Fotballkrets på lørdag. Hedmarkingene vant fullt fortjent 4 – 0.

Søndre Land gikk gjennom sin 5. divisjonsavdeling med totalt 72 mål scoret og uten tap på hjemmebane. Furnes på sin side hadde puttet hele 82 goaler i løpet av serien. Begge lag måtte imidlertid stille uten sine toppscorer i lørdagens oppgjør Verken Søndre Lands Leon Lynard eller Furnes’ Simen Haugen kunne spille denne kampen. Furnes startet best på kunstgresset i Søndre Land Idrettspark og tok ledelsen allerede etter 7 minutters spill. En flott stikker i bakrom ble sikkert ekspedert i mål av Jonas Bakken Vestli.

Gjestene var best i det meste i det strålende høstværet og fikk et mål tvilsomt annullert halvveis i omgangen. Rett før pause var 0–2 et faktum etter en gjenvinning høyt i banen og et «ferdigscoret» innlegg som Remi Heggedal satte i nota. Søndre Land kom ut etter pausen og virket å ville gjøre et ærlig forsøk på å snu kampen. De trykket til i taklingene og fikk bortelaget litt grinete, men klarte å skape altfor lite foran hedmarkingenes mål.

Med timen passert avgjorde Sture Saxrud kampen med to kjappe mål. Det siste på en nydelig lobb.

Selv om Søndre Land ikke fikk med seg noen KM-tittel har laget gjort en god sesong. Laget vant 5. divisjon 1 med 46 poeng på sine 18 kamper. De var åtte poeng foran Reinsvoll som endte på andreplass på tabellen, og skal spille i 4. divisjon neste sesong. Det betyr at det blir lokaloppgjør mot naboen Nordre Land igjen.

KM-finale 5. Div. menn:

Søndre Land – Furnes 0–4 (0–2)

Scoringer: 0–1 Jonas Bakken Vestli (7), 0–2 Remi Heggedal (41), 0–3 Sture Saxrud (61), Sture Saxrud (63).

Gule kort: Hans Kristian Arnkværn og Remi Sletli Trøen (begge Furnes).

Tilskuere: Cirka 100

Dommer: Jan Erik Bjørnstad (FK Toten)

Søndre Lands lag: Mariusz Pawlak – Henrik Stenseth Engebakken, Espen Rino Magnussen, Anders Perstuen, Mads Vikersveen – Dag Pettersen, Andre Skjølås, Marius Skjølås – Ådne Skogsbakken, Kristian Omdahl Bjørnerud, Håvard Evensen. Benyttede innbyttere: Simon Alexander Holt Sagvold, Marius Storsveen Flikkeshaug, Vebjørn Edvardsen Nyhus, René Rinden Bekkelund, Halit Rufat Mehmed, Jørgen Engebakken.