8 – 0 tap for Toten i serieåpningen.

Det ble 8 – 0 tap for Toten i seriepremieren på Østre Toten Kunstgress fredag kveld. Ikke fordi Toten var spesielt gode, men fordi vi hadde en andreomgang som «ikke ligner grisen» som det heter. Pauseresultatet var 2 – 0 etter en meget godkjent omgang av Søndregutta. Toten vant fullt fortjent, men vi hadde våre sjanser vi også. Bl. a 4 alene med keepersjanser.

Startelveren  så slik ut:

Jørgen Bergli Engebakken

Mads Vikersveen          Espen Magnussen          Per Tore Lundberg          Martin Hoff

Andre Skjølås                 Simon Sagvold

Kristian Omdahl Bjørnerud

Oskar Bjørgo                                   Håvard Evensen                                 Martin Lillehaug

Innbyttere: Johannes Raa Jæger  inn etter 73 min for Håvard Evensen

Ole Martin Engelund  inn etter 73 min for Oskar Bjørgo

Kim Andre Rinden Bekkelund ikke benyttet.

Toten tok ledelsen allerede etter 7 min. Stort rom på midten i tillegg til at forsvaret rygger gjør at Morten Olafsen bare kan gå kan å skyte. Ballen går i stanga og inn bak Jørgen. Corner til Toten etter 14 min. Denne avklares rett til værs, når ballen endelig daler ned igjen setter Thomas Løkken ballen i mål og dermed 2 – 0 til hjemmelaget. Etter 17 min viser unggutten Martin Lillehaug hva som bor i han. Martin kjemper til seg ballen på midten, setter fart, går forbi alt og nesten alle, bare keeper´n igjen, men skuddet sniker seg utenfor stolpen. Den prestasjonen hadde fortjent en bedre sjebne. Etter 29 min er igjen Toten frempå. Alene med Jørgen er det Jørgen som går seirende ut av duellen. Flere cornere til Toten utover i omgangen uten at det gav resultater. Omgangen avsluttes med en kjempemulighet til Søndre. Håvard Evensen helt igjennom, mnen skuddet går dessverre utenfor. Pauseresultat 2 – 0 til Toten

Andre omgangen er fra Søndre sin side ikke vært noe trykksverte. Toten økte til 3 – 0 etter 50 min ved Trond Aas. Thomas Løkken øker til 4 – 0 etter 54 min. Horribelt forsvarsspill av Søndregutta. Etter 60 min er igjen Toten frempå, men skyter utenfor. Søndregutta stopper og venter på offsideflagget som aldri kommer. 5 – 0 kommer etter 64 min. Meget tvilsom, offside???   Bare 2 min senere er igjen Toten igjennom, men Jørgen redder. Så er det Søndre og Håvard Evensen sin tur til å være igjennom etter 67 min, men keeper redder. 6 – 0 kommer etter 70 min ved Mats Wainwright Hveem. Han får lov til å gå å gå å gå, så skyter han i mål. Fryktelig lettvint. 2 min senere, etter 72 min kommer kampens høydepunkt. En glimrende hedding av Rasmus Ulsrud etter flott innlegg og 7 – 0. Rasmus Ulsrud fastsatte også sluttresultatet til 8 – 0 uten undertegnede fikk det med seg.

Fullt fortjent seier til Toten, men de ble tatt litt på senga av ett offensivt Søndrelag som la seg høyt og gjorde ett meget ærlig forsøk på å spille fotball. Vi hadde 4 STORE muligheter til nettkjenning uten å få tellende resultat. I tillegg gir vi regelrett bort 4 – 5 mål til Toten (Gavedryss se bilde) . Vi glemmer 2 .omgangen der knapt nok en pasning satt, mens vi tar med oss alt det positive fra 1 omgangen og bygger videre på det.

Neste kamp blir hjemme på eget kunstgress fredag 29 april kl. 19:00 mot Vang.