Unødvendig 2 – 4 tap for Vang

Søndre Land står fortsatt uten poeng etter 2 – 4 tap for Vang på Søndre Land Kunstgress fredag kveld. Ett tap som føles like surt som været på Stadion denne kvelden. Søndre rundspilte Vang de første 20 min og burde ledet med 2 -3 mål, men ballen fant på utrolig vis ikke veien inn i nettmaskene. Typisk nok var det derfor når Vang, etter 7 min,  på sitt eneste oppløp i denne perioden skorer enkelt på et skudd rundt beina på keeper.

Søndre mønstrer følgende startelver.

Jørgen Bergli Engebakken – Mats Vikersveen – Espen Magnussen – Per Tore Lundberg – Oscar Bjørgo – Andre Skjølås – Marius Skjølås – Kristian Omdahl Bjørnerud – Martin Hoff – Håvard Evensen – Simon holt Sagvol

Innbytter: Krzystof Marek Kisielewski (inn for Jørgen Engebakken etter 55 min.) Fredrik Hamre (inn for Marius Skjølås etter 45 min) Martin Lillehaug (inn for Simon Sagvold i 1 omg.) Mads Ingvaldsen, Johannes Raa Jæger, Eirik Avlestuen (inn i 2 omg.) Sverre Borgan.

Nå hadde Søndre riktignok ballen i nettmaskene 2 ganger i 1 omgang, men begge ble på, tvilsomt vis sies det, annulert for offiside.  Og det er jo slik det fungerer, når linjedommer løftet flagget, hadde ikke kampens meget gode dommer noe annet valg enn å blåse i fløyta.

Kampen jevnet seg ut etter de første 20 min og Vang var farlig frempå med en stor sjanse etter halvtimen. Søndre spilte fin fotball, men det ville seg ikke foran mål. Rett før pause har Vang igjen en stor sjanse, men keeper Engebakken får slått ballen via tverrligger og ut. Pauseresultat 0 – 1.

Andre omgang var knapt nok i gang, undertegnede var på vei ut etter pause og så ikke situasjonen, når Vang økte sin ledelse til 0 – 2. Fryktelig start på 2. omgangen med andre ord.  Vangs 3 skoring for dagen kom bare 5 min senere, etter 52 min. Mye rart som skjer i forsvaret og det virker fryktelig lettkjøpt. Heldigvis for Søndre, endelig sprakk nullen. Håvard Evensen lovet før kampen 1 skoring, og den karen holder det han lover tydelig vis. Espen Magnussen hedder inn foran mål og der er Håvard og putter årets første Søndreskoring. Dette bare minuttet etter at Vang økte til 1 – 3. Nå øynet vi en sjanse, men det varte bare i 10 min. Etter 62 min er det igjen julekveld i de bakre rekker og Vang kan øke til 1 – 4. Vi forflytter oss til det 90 min da Søndre har fått tildelt frispark utenfor spissen av 16 meter. Per Tore Lundberg curler like godt frisparket rett i mål på bakre stolpe. Dermed sluttresultat 2 – 4 og 3 poeng til Vang.

Jeg er soleklar i min konklusjon: Dette var en kamp vi burde vunnet med klar margin, vi har ingen andre å skylde på enn oss selv. Når det er sagt viser laget kvaliteter som gjør at vi ser lyst på fremtida, det er bare den bittelille siste delen som mangler. Og det kommer……..