4 – 1 seier til Søndre over Dokka Sport

Spenningen var stor på Søndre Land Idrettspark fredag kveld når Dokka Sportsklubb entret banen til sesongpremiere mot Søndre Land. Dokka Sport har vært ei lei nøtt å knekke før Søndregutta  de senere årene, skulle de endelig lykkes???

Søndre´s startelver:

Jørgen Engebakken- Mads Vikersveen – Henrik Engebakken – Marius Storveen – Anders Perstuen – Andre Skjølås – Dag Pettersen – Mario Skjølås – Leon Lynard – Håvard Evensen – Vemund Willassen.

På benk: Ådne Skogsbakken (inn etter 45 min for Andres Perstuen) – Simon Sagvold (inn etter 78 min for Mario Skjølås) – Hali Rufat Mehmed (inn etter 83 min for Leon Lynard) – Espen Magnussen (inn etter 85 min for Marius Storsveen).

1 gult kort i kampen og det gikk til Dokka Sport.

Dokka Sport gikk respektløst ut og presset oss de første 10 min. Allerede etter 1 min sneier en Dokkacorner tverrliggeren og ut. Det så nærmest ut som Søndregutta hadde glemt å fylle på «frostveske» denne kalde aprilkvelden for det gikk tregt og omstendelig de første 10 minuttene. Så virket det som motoren ble varm og spillet gjevnet seg ut. I det 16 minutt vinner vi et hjørnespark. Mario Skjølås setter like godt hjørnesparket direkte i mål via bakre stolpe. Dermed 1 – 0 til hjemmelaget. Et viktig moment i fotball er å være påskrudd hele veien, spesielt etter scoring. Dessverre tok Søndregutta seg en liten blund etter avspark og Amund Haug Espeseth kunne spasere igjennom Søndreforsvaret å gjøre 1 – 1. Begge lag hadde sine sjanser utover i omgangen, men det var vel Håvard Evensens skudd i stolpen som var nærmest scoring.

Hva trener Magnussen sa til sine disipler i pausa vites ikke, for det var ett helt nytt Søndrelag som kom på banen i 2 omgang. Med hurtig pasningsspill og spill i bredden klarte ikke Dokka Sport å henge med. Allerede 3 minutter ut i 2 omgangen går vi i ledelse. Mario Skjølås, en av Søndres giganter i kveld, spiller gjennom Leon Lynard som er sikker i avsluttningen. Om ikke det skulle være nok, 3 minutter senere, i det 51 spilleminutt er det ungutta sin tur. Vemund Willassen kjemper frem ett innlegg som Dag Pettersen krangler i mål. Det står 3 – 1. Dokkalaget prøver, men virker etter hvert frustrerte for det er Søndre Land som helt og holdent eier omgangen. Etter 71 minutter setter Håvard Evensen inn 4 – 1 scoringen som også blir sluttresultatet. Også på denne scoringen var Mario Skjølås servitøren.

Endelig slo Dokkanøtta sprekker og Søndregutta kan juble over en knall sesongpremiere.

Vi ser frem mot fredag 5 mai kl. 19:00, da kommer en av forhåndsfavorittene, Reinsvoll til Idrettsparken.