Solid 6 – 1 seier over Ringebu/Fåvang

Solid 6 – 1 seier over Ringebu/Fåvang i Idrettsparken fredag kveld, men…….   Selvfølgelig skal vi være fornøyd med 3 poeng, 5 plussmål til i protokollen og tabelltopp, men makan tæl sjansesløsing a gitt.

Vi mønstret følgende startelver:  Mariusz Pawlak – Rene Rinden Bekkelund – Espen Magnussen – Mads Vikersveen – Tor Erik Odden – Andre Skjølås – Kristian Bjørnerud – Mario Skjølås – Dag Pettersen – Håvard Evensen – Leon Lynard

På Benk: Jørgen Engebakken (Ikke benyttet) – Vebjørn Nyhus (Benyttet) – Simon Sagvold (Benyttet) – Anders Perstuen (Benyttet)

Vi har kontroll og eier kampen fra start til slutt, men det var kvelden da avslutningene ikke var helt på vår side. Det tok allikevel ikke mer enn snaut 6 minutter før Håvard Evensen ville markere at han sto i startelveren i kveld. Uten at jeg fikk med meg foranledningen sørget han for at Søndre fikk en pangstart på kampen. Dag Pettersen øker til 2 – 0 etter flott forarbeid av Leon Lynard i det 13 min. Dag er en av flere som har vært syk og byttet med Simon Sagvold etter 24 min. Minuttet senere er det fine kombinasjoner mellom Leon og Håvard. Håvard, som også har vært syk gjør sitt andre mål for kvelden og dermed 3 – 0 etter 25 min. Ringebu/Fåvang reduserer til 3 – 1 etter 33 min på straffespark. Vet ikke hva som forårsaket straffesparket, men registrerte lite protester så det var sikkert riktig.  Vi har flere muligheter utover i omgangen, men avslutningene ville seg stort sett ikke. Statistikken sier at vi i første omgang hadde 3 skudd til mellom stengene som ble reddet og 7 skudd som gikk over eller utenfor. I tillegg hadde vi 6 cornere som heller ikke gav resultat. Pauseresultat 3 – 1.

2 omgangen ble, for meg, en liten nedtur i forhold til første. Selv om vi økte til 4 – 1 allerede 58 sekunder etter avspark ved Leon, virket det som om det hadde sneket seg inn en stress-het i laget. Vi hadde ikke den vante roen i spillet vårt og Ringebu/Fåvang fikk være med å kjenne på kula oftere enn i første omgangen. Allikevel hadde vi god kontroll på kampen, men måtte jobbe litt mer med det. Sjanser hadde vi flust av i andreomgangen også. Nærmest scoring var Dag etter 52 min da skuddet går via keeper og i stolpen. På slutten av kampen rant det inn ett par mål til på Ringebu/Fåvang keeperen. Etter 84 min spiller Leon Simon Sagvold gjennom og han lot seg ikke be 2 ganger, men sendte hjemmelaget opp 5 – 1 ledelse. I det 88 min er det Leon sin tur til å bli sendt igjennom og han fastsatte sluttresultatet til 6 – 1. Solide siffer, men statistikken for andre omgang forteller at vi i tillegg til målene også her hadde 3 skudd mellom stengene som ble reddet og pussig nok, som i første omgang, 7 skudd som gikk over eller utenfor. I andre omgangen måtte vi nøye oss med bare 2 cornere. Totalt i kampen ble vi tildelt til sammen 12 frispark og ble avblåst for offside 6 ganger i løpet av kampen. Ellers ble det delt ut ett gult kort til Dag Pettersen.

Ringebu/Fåvang hadde i løpet av kampen og i tillegg til målet 3 skudd mellom stengene  som ble reddet av keeper. De hadde 3 skudd som gikk enten over eller utenfor, 2 cornere, ble tildelt 8 frispark og  avblåst for offside 1 gang. En Ringebu/Fåvangspiller fikk også gult kort.