Sterk borteseier mot Dombås : 1-4

En vakker høstlørdag tok Søndregutta en busslangtur til Snipen Stadion og møtte Dombås med følgende mannskap : Jørgen, Mads, Espen, Henrik, Torsen,  Andre, Mario, Kristian, Leon, Håvard og Dag  + Vebjørn, Anders og Simon som innbyttere (alle benyttet).

Kampen åpnet med et klart overtak til gjestene det første kvarteret, men scoringen uteble – tross noen gode sjanser. Etter hvert kom kraftkarene fra Moskusens rike mer inn i kampen, og presset Søndrelaget bakover på banen. Noen hel- og halvmuligheter ga imidlertid ikke uttelling i målprotokollen. I dommerens protokoll kom imidlertid en Dombåsspiller i det 34 min. , da han ble alt for sen i en takling – og med knottene først la Torsen i bakken. Direkte rødt kort var belønningen. Dette reduserte hjemmelaget både mentalt og spillemessig, slik at Landingene igjen fikk grep om kampen. Et fint angrep på høyresiden resulterte i en flott heading fra Håvard, som i det 37 min. gjorde at lagene kunne ta en hvil med resultatet 0-1.

Etter pause dominerte Søndre banespillet og avgjorde kampen det første kvarteret. Allerede etter 48 min. la Mario et godt frispark som ble vakkert nikket i mål av en Dombåsspiller. ( I offisielle statistikker blir vel dette bokført som et selvmål – men i interne notater godskrives Mario scoringen). To kjappe mål av Leon (etter 50 og 59 min.) førte til at futten gikk litt ut av Gudbrandsdølene, og Lænningene kunne mer eller mindre kontrollere det hele inn. Riktignok fikk Dombås sin redusering på et godt frispark i det 86 min. – men kampen ender med en solid 4-1 seier over en (i utgangspunktet) vanskelig motstander. En titt på statistikken for sjanser/cornere, viser et nesten likt antall til begge lag – men Søndre Land viste seg som de mest effektive.

Alt i alt en meget vellykket bussutfart – som i tillegg til et godt sportslig resultat , også ble utbytterikt mht det sosiale. Både quiz (takk til Henrik & Torsen) / tippekonk. på bussen og pizzaspising på Moskusgrillen + en meget humørfylt hjemreise, gjør sitt til at samholdet i gruppa blir enda bedre – og at vi alle (både spillere, ledere og supportere)  kan se fram mot nye gledesstunder med denne herlige gjengen.

Neste mulighet til oppleve gladfotball er på Stadion, fredag 22 sept. kl 19.00. mot Lunner.