Knepent 2 – 1 tap for Vind

Med 4 strykninger på dommerkortet på grunn av skader og et hav av spillere som var uaktuelle for dagen, sto vi igjen med 13 spillere til kveldens seriekamp mot Vind. Når det er sagt, du verden for noen gutter. I kveld leverte de til gangs. Selv om Vind med sin ballbesittelse, ja skal vi si 60 – 40, var det Søndre som hadde de STORE feite sjansene. Notatene sier hele 8 feite sjanser. Vind spilte for det meste fra egen 20 m og frem til vår 16 m uten å skape de altfor store sjansene.

Vi mønstret følgende mannskap i kveld.

Jørgen Engebakken – Oscar Bjørgo – Espen Magnussen – Christer Sveen – Mads Ingvaldsen – Fredrik Hamre – Per Tore Lundberg – Andre Skjølås – Martin Hoff – Håvard Evensen – Simon Sagvold.   Reserver: Joakim Slåttsveen (inn etter 74 min for Espen Magnussen), Jonas Tollefsrud )inn etter 77 min for Fredrik Hamre).

Allerede etter 3 min var Vind farlig frempå, men Jørgen var fin ute å avverget. 3 min senere er igjen Vind nære, men skuddet går i nettveggen. Så etter 7 min er det Søndre sin tur. Simon nikker gjennom til Håvard, men også Håvards skudd går i nettveggen. Vind har ballen mye, men det meste skjer midt på banen. Så etter 20 min er igjen Håvard meget nære scoring, men hans gjennomløpning på venstresiden blir avverget av keeper. Etter 24 min ser Christer Sveen dommerens gule kort da en takling blir både høy og sein. Kampens første corner går til Vind etter 27 min. Den løp ut i intet. Så etter 31 min kom kampens til da største sjanse. Espen bryter og vinner ballen på egen banehalvdel, går, spiller ballen til Håvard som setter fart og skyter like utenfor.  35 minutter har gått av kampen. Vind spiller og spiller ball, men Søndre kommer oftere til sjanser nå. Så etter 36:43 skulle det endelig lykkes for Håvard. Glimrende spilt igjennom av Fredrik Hamre runder han keeper og setter ballen i det åpne målet og 1 – 0 til Søndre. Glimrende prestasjoner!!!  Klokka viser 40 min når Vind får frispark like utenfor 16 m, men Jørgen redder skuddet lett. 3 min senere kommer en situasjon som kan diskuteres inn i evigheten. Igjen får Vind frispark utenfor 16 m, men først etter at dommeren gir en fordel lenger ute på banen velger han å blåse. I stedet for å trekke ballen tilbake til der forseelsen skjedde, lar han Vind ta frisparket så å si på 16 m streken. Skuddet går da, som det ofte gjør når slike kontroverser skjer, rett i mål. Fryktelig surt og veldig, veldig svakt av dommeren. Greit med frispark, men det skulle vært tatt 10 – 15 m lenger tilbake på banen. Om resultatet hadde blitt annerledes får vi aldri svar på, dessverre. Målscorer for Vind var Magnus Tvedte. Pauseresultat 1 – 1.

Vind starter også andreomgangen med mye ballbesittelse. Etter 49 min har vind frispark utenfor 16m, men skyter over. Per Tore legger ett frispark inn foran mål etter 50 min, men det heddes utenfor. Stadionuret viser 56 min og vi noterer en mega sjanse til Søndre. Håvard og Simon igjennom. Håvard med legg til Simon, men skuddet blir for svakt og fanges av keeper. 57 min, ny stor Søndresjanse. Andre kommer seg glimrende frem på høyreside, legger inn der Håvard smeller til på direkten. Dessverre går skuddet i nettveggen. 60 min og Håvard igjen på farten, igjennom fra siden. Skuddet skruer seg på vrangviljevis utenfor stolpen. Så i det 62. spilleminutt faller avgjørelsen. I en løpsduell tildeles Vind straffespark. Det antydes billig fra flere hold. Undertegnede var opptatt med notatene sine og gikk glipp av forseelsen så dette har jeg ingen formening om var rett eller galt. Magnus Tvedte satt straffesparket sikkert i mål. Vi måtte etter hvert gjøre våre bytter. Espen Magnussen og Fredrik Hamre ut med skader. I tillegg hanglet også Christer Sveen med skade, men måtte fullføre. Vind presset oss litt på slutten av kampen, men vi var ikke ufarlig når vi kom i angrep. Bl. a hadde Martin Hoff en kanon av ett skudd som suste like utenfor. Per Tore fikk se det gule kortet i det 90 min da han kom inn en takling med knottene først. 2 min ble lagt til, men kampen ebbet ut med 2 – 1 seier til Vind.

I kveld er vi meget stolte av våre gutter. Selv om Vind spilte og hadde ballen mest, var det Søndregutta som på imponerende vis skapte de STORE sjansene i kampen. I kveld var det en innsatsvilje og glød i laget som lover meget godt for fremtida. Herlig og god coaching av Knut Skjølås på benk. Selv om det ble tap i kveld hadde jeg en god følelse når vi «durte» over åsen igjen.