Tilbake på vinnersporet : 6-1 over Lunner

Søndre Land tok turen til et grått (og delvis vått) Hadeland for å møte Lunner på Frøystad kunstgressanlegg. En blanding av sykdom og skader (og andre forfallsgrunner) førte til en del omrokkeringer i forhold til en «vanlig» startoppstilling – og disse 11 åpnet kampen : Jørgen, Mads, Marius, Dag, Ådne, Andre, Mario, Vebjørn, Leon, Håvard og Simon. På innbytterbenken : Eirik, Halit, David og Vemund.

En juniorpreget (3 av 4) forsvarsrekke, en ungdomspreget midtbanetrio og en erfaren angrepstrio åpnet kampen litt famlende. Det samme gjorde Lunner, så de første 20 min skjedde det lite foran begge mål. Plutselig tok kampen seg opp i intensitet og mer bra spill. Utløsende faktorer : To langskudd. Et fra Ådne som gikk inn helt nede ved stolperota i det 24 min, og umiddelbart etter, en Lunner-dupper i vakker bue over Søndre-keeperen. Og dermed 1-1. Det gikk imidlertid ikke mange minuttene før Simon felles i feltet, og Leon setter den påfølgende straffa kontant i nettet. Samme mann legger på til 1-3 med et praktfullt volleyskudd fra 25(?) m. Bare noen minutter senere øker Simon ledelsen, etter et godt forarbeid av Leon.  Slik laget fremsto de siste 25 min i denne omgangen, er slik vi liker å se det : Høyt press, aggressivitet og nøyaktighet i pasningsspillet + offensive backer.

Andre omgang starter meget bra for våre gutter. Allerede  i det første spilleminuttet scorer Håvard etter god jobbing av Simon på venstrekanten. Deretter følger det sjanser til begge lag, uten at det kommer noe i målprotokollen. Søndre har god kontroll på matchen, og i det 80 min finner innbytter David veien til nettmaskene etter en flott pasning fra Vebjørn. 1-6 blir dermed sluttresultatet.

Bortelaget er vinner både på corner- og sjansestatistikken (Søndre har bl.a. 2 stolpeskudd), og er samtidig mer effektive foran mål. Seieren er meget velfortjent, og bærer bud om at vi kan glede oss til neste kamp som er mot Faaberg 2, søndag 18/6 på hjemmebane.

Dommer, Knut Storvik, skal ha ros for god kampledelse. Selv om noen av de gule kortene han delte ut, kom etter (i mine øyne) relativt små forseelser. Søndrespillere som fikk se gult var : Vebjørn, Marius og Håvard.