Meget positiv vårsesong for G19

Med søndagens 4-1 seier i landskampen mot Nordre, avsluttet G19 sin vårsesong med en flott 2. plass i 1. divisjon og kvalifisering til 1. divisjon topp-pulje i høstsesongen.

Mange av spillerne på G19 har også en vesentlig rolle på senior A. Både Andre Skjølås, Ådne Skogsbakken, Mads Vikersveen, Dag Pettersen og Jørgen E Bergli holder junioralder og har spilt fast på senior A i vår, og i tillegg har David Helgesen også vært innom senior A. Dette betyr at disse to lagene er både avhengig av hverandre og har et gjensidig samarbeid om treningstider og kampavvikling slik at belastningen ikke skal bli for stor for de unge spillerne. Under kyndig veiledning fra trenerne Rune Rønningen og Joakim Slåttsveen kreves det en individuell tilpasning for spillerne da mange av dem også har mye aktivitet i skolehverdagen og lang reiseavstand.

G19 startet sesongen med skader på sentrale spillere, og kvalifisering til elite fikk en tung start. 0-7 mot et veldig godt Granlag, ble etterfulgt av 2-4 mot Raufoss 2. I de to siste kampene begynte spillerstallen å fylles opp igjen, og et knepent tap 1-2 mot Vind ga håp om bedre tider. I siste kvalkamp borte mot Brumunddal møtte vi svært kvalifisert motstand, men klarte bragden å vinne 2-1! Vi hadde både marginer og flaks, men seieren ga likevel håp om at vi kunne bli ett topplag i 1. divisjon. Målet der sa seg egentlig selv; kom vi topp-3 ville vi kvalifisere oss til topp-puljen i 1. divisjon høst 17 sammen med de beste fra en annen pulje og de lagene som rykket ned fra elite etter vårsesongen.

I første seriekamp møtte vi forhåndsfavoritten Lillehammer 2 på Stampesletta. Lillehammer har 3 juniorlag, og førstelaget vant nylig vårens elitepulje i IØFK etter avgjørende seier borte mot Elverum. Flere av spillerne på Lillehammer 2 hadde erfaring fra elitelaget, og vi måtte være fornøyd med å klare 2-2 i debutkampen.

I andre seriekamp møtte vi Raufoss 2 hjemme. Vi tapte jo 2-4 mot disse i elitekvalet, men hadde et sterkere lag på papiret i seriekampen. Det hadde imidlertid Raufoss også med flere spillere med junior interkrets-erfaring. Raufoss tok ledelsen i det første spilleminuttet etter tafatt forsvarsspill fra oss, og selv vi hevet oss betraktelig utover i kampen og hadde fortjent poeng, tapte vi 0-1……. 1 poeng etter to kamper var ikke helt det vi hadde tenkt oss, men vi visste at vi hadde møtt de kanskje to beste lagene, og hadde fortsatt håp om å nå målet vårt.

Etter den kampen har vi 5 strake seire og 23-8 i målforskjell etter seirene 8-1 hjemme over Reinsvoll, 3-2 borte over Toten, 4-3 borte mot Roterud, og 4-1 både mot Gjøvik/Lyn og Nordre Land til slutt. Vi har først og fremst spilt svært gode 1. omganger, og har ledet 3-0 i pausa i 4 av de 5 siste kampene!

Andre ting verdt å bemerke er at det kun er Ådne og Andre S som er sisteårsjuniorer født i 1998 ( i tillegg til Jørgen, men han har kun stått 1 stk juniorkamp). Det betyr at vi stort sett har samme laget neste sesong. Vi har hatt med hospitanter i alle kampene, og spesielt guttespillerne Kristian Nyland-Larsen (født 2001), Stian Zacchariassen (født 2002) og Qasem Mohseni (født 2002) har fått prøve seg og gjort sine saker kjempebra!

Dessverre mister vi David Helgesen og Ådne Skogsbakken mye av høstsesongen pga skolegang/flytting, men vi håper likevel å bite bra fra oss i høstens pulje. Det blir en del reising med lag som Eidskog, Vaaler og Otta i pulja, og vi får gjensyn med gode lag som Brumunddal og Lillehammer 2, og kombinert med at seniorlaget dessverre bare har spilt 7 kamper i sin vårsesong blir høsten krevende for de som spiller på begge lag. Forhåpentligvis slipper vi skader!

God sommer til spillere, trenere og tilskuere. Håper høstens kamper blir godt besøkt og at alle ser betydningen av at utviklingen av unge spillere er livsnødvendig for at seniorlaget skal ha en framtid i en liten klubb med begrenset nedslagsfelt som vår.