2 – 1 tap for Reinsvoll

Så skulle det bli Reinsvoll som påførte oss årets første tap. Totningen vant fortjent 2 – 1 i en kamp vi aldri klarte å melde oss på.

2 regelrette drittmål i mot til tross, Reinsvoll var oss overlegne i alt ute på banen. Dette er andre kampen på rad vi spiller uten å «gløde», og det kan være lurt å ta en prat å minne hverandre på tidligere prestasjoner. Eks- vis Kolbu kk -kampen.

Vi lar OA´s omtale av kampen bli vårt referat denne gangen.

Reinsvoll fikk revansje for vårens 2-6-tap og knappet inn på serieleder Søndre Lands forsprang i en spennende, tidvis god og morsom 5. dibvisjonskamp fredag kveld.

Reinsvoll hadde rigget til fotballfest, og gledelig mange tilskuere hadde tatt turen til idrettsparken da serieleder Søndre Land kom på besøk. Drøyt 200 tilskuere fikk se en spennende 5. divisjonskamp med mange fine prestasjoner. Hjemmelaget Reinsvoll måtte vinne for ikke å være helt ute av opprykkskampen, mens Søndre Land kunne økt forspranget til 12 poeng.
Dødball
Hjemmelaget kom best i gang i en første omgang som bød på stor innsats og mange fine angrep. Alexander Hjelmtvedt ga Reinsvoll ledelsen fire minutter før pause. Hjelmtvedt slo et frispark inn foran mål. Der kom Hans Marius Drager på løp. Drager forstyrret keeper Pawlak så mye at ballen spratt i bakken og i mål. Bare minuttet før pause slo serieleder Søndre Land tilbake. Også det etter en dødball. Marius Storsveen fikk satt beinet på en corner og ballen fant nettmaskene helt borte i hjørnet.
Fortjent
I andre omgang sto kampen og vippet innledningsvis, men Reinsvoll ville mest i duellene, løp mest og tilrev seg initiativet utover i omgangen. Det var derfor fullt fortjent da Steffen Lund dukket opp på returen etter et frispark fra Jonas Strande og satte ballen i nettaket. En retur keeper Pawlak nok ergrer seg over.
Reinsvoll virket også ha mest energi utover i omgangen, og Søndre Land hadde store problemer med å skape målsjanser mot et meget godt Reinsvoll-forsvar med Sebastian Hjelmtvedt i spissen. Hjelmtvedt viste til fulle at han har spilt fotball høyere i divisjonssystemet, og var banens gigant i denne kampen.
Imponerte gjorde også den 17-årige debutanten Jacob Hansen. Hans oppofrende spill smittet over på lagkameratene og han ga aldri Søndre Lands forsvar ro, og på midtbanen løp og kriget Hans Marius Drager og Martin Dalseg meget bra.
– Jeg er imponert over gutta i dag, og selv om dette er 5. divisjon så er jeg litt rørt over at så mange møter opp, at så mange bidrar og at gutta gjør en så god kamp. Det var fryktelig moro, sa trener Tommy Gjestvang Svendsen etter kampen.
Han var også glad for at Reinsvoll igjen meldte seg på i kampen om de gjeveste plassene på tabellen.
– Nå har vi kontakt og det kan bli litt spennende igjen. Vårt mål er ikke opprykk. Vi ønsker å være i stand til å vinne hver kamp, men det er klart det er artigere når vi er med oppe i toppen av tabellen, sa Gjestvang Svendsen.
Skuffet
Stemningen var mer avmålt i Søndre Land-garderoben. Selv om laget fortsatt leder serien med seks poengs margin til Kolbu/KK 2.
– Reinsvoll ville mere og de hadde mer fart i beina, mens vi bare sto der og så på. Det gjorde vi vel egentlig alle sammen. Så det ble «gæli» hele greia, sa spillende trener Espen Magnussen. Uten at han blir stresset av sesongens første tap.
– Det er ikke noen krise for oss dette. Det er bare måten vi taper på. Hadde vi tapt etter å ha gjort vårt beste så hadde det vært greit, men det var langt under pari. Slik har det vært de sist to kampene. Vi har ingen ting å skylde på, vi må bare sørge for å heve oss igjen til neste kamp, sa Magnussen, som syntes Reinsvoll vant fortjent.
Reinsvoll – Søndre Land 2–1 (1–1)
Scoringer: 1–0 Alexander Hjelmtvedt (41), 1–1 Marius Storsveen (44) og 2–1 Steffen Lund (75)
Gule kort: Marius Bjørke Borglund, Reinsvoll og Ådne Skogsbakken, Søndre Land
Dommer: Vidar Hilmen, Øystre Slidre – strålende bruk av fordelsparagrafen, skapte fin atmosfære og dømte glimrende.
Tilskuere: ca. 200
Reinsvoll (4:3:3): Espen Kaldal – Marius Bjørke Borglund, Sebastian Hjelmtvedt, Steffen Lund, Christoffer Bergstuen – Hans Marius Drager, Ola Sangnes, Martin Dalseg – Alexander Hjelmtvedt, Jacob Hansen og Pål Brandvold.
Innbyttere: Jonas Strande og Sigurd Johansen Bråten
Søndre Land: Mariuz Pawlak–Rene Bekkelund, Marius Storsveen, Espen Magnussen, Mads Vikersveen–Dag Pettersen, Tor Erik Odden, Ådne Skogsbakken–Leon Lynard, Håvard Evensen, Kristian Omdahl Bjørnerud
Innbyttere: Anders Perstuen, Simon Sagvold, Vebjørn Edvardsen Nyhus og Marius Skjølås