Fotballfest i ny storstue på Reinsvoll

Tillater meg herved å vise OA`s reportasje fra kampen Reinsvoll – Søndre Land 2.

16. mai kamp, åpning av ny tribune og 300 tilskuere skapte en flott ramme rundt 5 divisjonsoppgjøret.

Oa´s reportasje er forfattet av Even Braastad.
Sentrale: Espen Kværndal og Tom Frydenlund har tatt i et ordentlig tak for å få tribunene klare til 16. mai.–Det ble en heroisk innsats de siste tre-fire dagene, fortalte Frydenlund. Foto: Brynjar Eidstuen
Sentrale: Espen Kværndal og Tom Frydenlund har tatt i et ordentlig tak for å få tribunene klare til 16. mai.–Det ble en heroisk innsats de siste tre-fire dagene, fortalte Frydenlund. Foto: Brynjar Eidstuen
DEL

Det var trangt om plassen da Reinsvoll tok imot Søndre Land 2 til 16. mai-fest, da deres nye og helt spesielle tribune ble innviet.

– Vi trodde vel ikke det skulle bli så mye folk, forteller Tom Frydenlund mens han ser seg rundt på Reinsvoll idrettspark.

For å finne parkeringsplassen var slettes ikke enkelt da over 300 stykker møtte opp. Reinsvoll inviterte til, og fikk, en storslått markering av fotballens festdag.

Da åpen kiosk, korpsmusikk og tribuneåpning i tillegg falt i heldig kombinasjon med flott fotball, så ble det en perfekt fotballdag på Reinsvoll.

Rosenborg-seter

Sammen med Espen Kværndal har Tom Frydenlund stått på for å få tribunen klar til 16. mai.

– Det har vært målet hele veien, men det så ganske svart ut da det begynte å snø for to uker siden, smiler Kværndal, som hadde mange hatter denne mandagen.

– Stadionbygger, linjedommer og på benken for Reinsvoll. Men jeg er fortsatt gift! Forsikrer han. Stadionsetene ble sendt fra Lerkendal til Reinsvoll før sesongen, noe de to mener har hatt en effekt på interessen.

– Vi har nok merket at folk er litt ekstra interessert, det har vi merka på Facebook blant annet. Det er ikke ofte det er så mye folk her som nå, sier Frydenlund, som la siste hånd på tribuneverket kun noen timer før kampstart.

– Det er og viktig å nevne god støtte og hjelp fra Gjøvik Graveservice, Byggmaker Skattum og Åndalen pukkverk, legger Kværndal til.

6-1: Det ble storseier til hjemmelaget Reinsvoll over Søndre Land i 16.-maikampen på Reinsvoll. Foto: Brynjar Eidstuen.
6-1: Det ble storseier til hjemmelaget Reinsvoll over Søndre Land i 16.-maikampen på Reinsvoll. Foto: Brynjar Eidstuen.

Interesse for bredden

Det er imidlertid ikke helt ukjent at Reinsvoll vekker interesse. Også i fjor i sesongavslutningen mot Eina dro de rundt fire hundre tilskuere.

– Det er utrolig moro å se at det er så interesse for breddefotballen, sier Kværndal før han legger til: – Så blir det spennende å se hvor mange som kommer på Gjøvik-Lyn-kamp senere i kveld.

At kampen gikk 16. mai var også et ønske fra klubben.

– Vi var på terminlistemøte, og ytra ønske om å få match her da, fortsetter Kværndal, som mener at opprykk til 4. divisjon er det sentrale sesongmålet i 2016.

Fortsetter oppmøtet å stå i stil med mandagen, skal det i hvert fall ikke stå på støtten fra publikum.

Storseier

Spillende trener Tommy Svendsen storkoste seg med publikumsfest og storseier.

– Vi har ikke hatt sitteplasser her før, og det her har enormt mye å si for samholdet i klubben vår, mener Tommy Svendsen, som spilte i store deler av 6-1-seieren over Søndre Land 2.

Han var imponert over det store oppmøtet.

– Reinsvoll er en liten plass, og det er så moro å se at det her kan være samlende. Det er rett og slett voldsomt stas, oppsummerer Svendsen, som mener opprykk er det eneste målet som gjelder.

– Det er jo det. Vardal blir nok den tøffeste konkurrenten vår, så sånn sett var det kjedelig med tapet mot de nå forrige uke. Men vi skal gjøre alt for å vinne resten av kampene våre, avslutter Svendsen.

Reinsvoll – Søndre Land 2 6–1 (4–0)

Scoringer: 1–0 Markus Landgraff (11), 2–0 Gandalv Gabrielsen (41), 3–0 Gabrielsen (44), 4–0 Marius Bjerke Borglund (45), 5–0 Andre Pettersen (47), 5–1 Eirik Avlestuen, 6–1 Sebastian Hjelmtvedt (77)

Reinsvoll: John Tore Fossen – Gandalv Gabrielsen,Pål Brandvold, Sebastian Unnli Hjelmtvedt, Frode Stenberg,–Tommy Svendsen, Marius Nordhagen, Marius Bjerke Borglund Espen Syversen, Markus Landgraff – Andre Pettersen

Også benyttet: Knut Andre Olstad, Espen Kværndal, Martin Brennengen, Martin Nordsveen, Markus Henriksen, Håvard Brandt og Atle Dahlen

Søndre Land 2: Jonas Hagen–Joakim Slåttsveen, Jonas Holt, Mads Ingvaldsen, Anders Smedby Lium–Kim-André Rinden Bekkelund, Mats Lomsdalen, Øyvind Engebakken, Petter Sætra Rustad–Magnus Magnussen, Eirik Avlestuen

Også benyttet: Eirik Eidstuen, Raymond Klevstuen, Roger Viik, Øystein Longva.

Tilskuere: 300