Meget sterk 7 – 3 seier over Vest Torpa.

Søndregutta VTSå fikk vi endelig vist hva vi er kapable til. I årets første kamp på naturgress, i ett øs pøs regnvær på Lundemoen var det Vest Torpa som skulle bli vårt offer. For første gang i år sto det 17 Søndrenavn på dommerkortet. Nå er det kun ett par spillere på skadelisten.

Førsteelveren til Søndre så slik ut:

Jørgen Engebakken – Mats Vikersveen – Espen Magnussen – Rene Rinden Bekkelund – Sverre Borgan – Kristian Omdahl Bjørnerud – Simon Holt Sagvold – Per Tore Lundberg – Andre Skjølås – Håvard Evensen – Sindre Storsveen.

Reserver: Eirik Avlestuen – Anders Perstuen (inn etter 87 min for Sindre Storsveen) – Mats Ingvaldsen – Martin Hoff (inn etter 85 min for Kristian Bjørnerud) – Oscar Bjørgo – Krister Sveen (inn etter 45 min for Rene Bekkelund).

Det var Vest Torpa som hadde det første angrepet, men heddingen som fulgte gikk både over og utenfor. Så fulgte noen gyldne Søndreminutter. 2 minutter var gått når Sverre Borgan fosser fremover på siden, legger inn foran mål der Simon Sagvold  hedder til Håvard Evensen som scorer. Håvard Evensen sto også bak Søndres 2 scoring etter 9 min. Denne gang etter glimrende forarbeid av Sindre Storsveen. Sterk forsering opp langs siden og innlegg til Håvard. Dermed  2 – 0 ledelse til Søndre. Om ikke dette skulle være nok… sjokkerte Torpinger skulle få mer . Bare 2 minutter senere, i det 11 spilleminutt, 3 – 0 til Søndre ved Simon Sagvold. Klabb og babb og ping pongspill inne på Torpingenes 5 m før Simon Sagvold får satt ballen i mål.

Torpingene kommer etter hvert mer med i kampen uten å klare å skape de helt store sjansene. Har notert 2 Søndrecornere etter 14 og 17 min. Torpa har en hedding fra 16 m etter 22 min, men rett på Jørgen i Søndremålet.  Etter 25 min har Søndre en kjempemulighet, Mats Vikersveen kommer seg frem langs siden og spiller Håvard Evensen gjennom, men alene med keeper er det er det keeperen som vinner duellen.  26 min,  Simon Sagvold med farlig skudd i nettveggen. Som tidligere beskrevet, Torpingene kom mer og mer med i kampen. Etter 29 min har de ett «lompeskudd» som Jørgen redder. 31 min, corner til Torpa, men det ryddes unna.  I det 32. spilleminutt kommer Torpas første redusering. Fint skudd fra om lag 18 m går over Jørgen og inn i bakre hjørne.  35 min er spilt da Per Tore fyrer frispark fra om lag 35 m, men det avklares.  Bare minuttet senere «gir vi bort» en corner til Torpa. Og her Søndregutter (litt malurt i begeret), her er vi tilskuere når Torpa hedder inn nok en  redusering. Nå står det  2 – 3 i dommerprotokollen. Huff å huff… hvad nu???  Tvilen kom snikende, skulle det ikke gå denne gangen heller?  Og det som føltes litt vondt skulle bli enda vondere. 40 min er spilt når trenerbossen himself EspenMagnussen legger en Torpespiller i bakken innenfor 16m og straffespark. (Enda litt mer malurt i begeret, vi hadde 2 – 3 muligheter til å stoppe dette før han kom til Espen.) Straffesparket ble satt sikkert i mål og dermed var vi like langt. Ser på håndskriften i notatene mine at dette ikke var bra for hjerte. Det som føltes som en fryktelig nedtur skulle i det 44 spilleminutt bli snudd til fortsatt håp. Frispark til Søndre fra ca 30 m. Per Tore Lundberg, (født 1968) legger ballen elegant over Torpemuren og inn i mål. For en fantastisk følelse å gå til pause med 3 – 4 ledelse.

Andre omgang ble svakere tempomessig enn første omgangen. Hadde egentlig forventet et Torpelag som gikk ut i hundre, men slik ble det ikke. Mulig de prøvde, men Søndregutta kjempet som løver og innsats lønner seg som regel. Rene Rinden Bekkelund ble byttet ut i pausen med Christer Sveen på grunn av forsiktig matching av Rene etter skade. Og  Christer gjorde sine saker bra.

Torpa har ett frispark i det 46 min som Jørgen redder.  Har notert fine prestasjoner av Sindre Storsveen etter 51 min. Sindre igjen på farten i det 60 min, men skudd rett på keeper. 61 min, Simon Sagvold med skudd i nettveggen etter fine prestasjoner i forkant. Torpa har ett skudd over etter 65 min. Corner til Torpa etter 69 min som avklares til ny corner som ebber ut i ingen ting. I det 70 min, frispark til Søndre ved Per Tore, men det avklares til corner etter hvert. Corneren ender etter hvert med at Simon kommer alene med keeper, legger til Kristian Bjørnerud som på herlig vis sender Søndre opp i 3 – 5 ledelse. I det 73 spilleminutt, glimrende angrepsfotball av Søndre. Mats Vikersveen samspiller med Sindre Storsveen, men skuddet til Mats går i nettveggen. 75 min, Søndrefrispark i farlig posisjon ved Per Tore, men det avklares til innkast. Så i 78 min., kjempemulighet til Torpa, men skuddet fra kort hold går over det åpne målet. Nå fulgte en 5 minutters periode der Torpa presset oss hardt. Dette skapte selvfølgelig da kontringsmuligheter for Søndre. Og det kom allerede i det 81. spilleminutt. Kjempemulighet der Sindre Storsveen kommer alene med keeper og skyter like utenfor, Håvard Evensen kommer i kanonfart, og er millimetere fra å nå ballen på bakre stolpe. 84. spilleminutt, Sverre Borgan forserer fint fram på siden, legger inn og der er Kristian Bjørnerud og legger på til 3 – 6. Om ikke det skulle være nok. 2 minutter senere. Sindre Storsveen spiller Simon Sagvold igjennom og han fastsetter sluttresultatet til 3 – 7.

Kun en ting å si GLIMRENDE!!!! Vi vant så fortjent, JA VI VANT SÅ JÆVLI FORTJENT!!!!  Vi levnet egentlig ikke Torpingene en sjans i dag. Hele laget var på hugget og Torpa fikk aldri ro i spillet sitt. STOR honør også til Knut Skjølås på benken som på glimrende vis riser, roser og dirigerer laget.