Kolbu KK med «heldig» 3 – 5 seier ???

kolbuKolbu KK vant til slutt 3 – 5 over Søndre på kunstgresset fredag kveld. Et resultat som sikkert mange vil si var fortjent, men det ligger en liten bismak på tungespissen når vi har fått bekreftet at 2 – 1 scoringen til kolbu var offside og straffesparket aldri skulle vært idømt idet Kolbu´s spiller drar med seg ballen med handa i forkant av straffesparket.

Søndregutter, jeg skjønner at vi henger med hodet nå, men….dette skal vi være stolte av!!!!

Søndre´s startelver så slik ut: Joakim Eliassen – Mats Vikersveen – Christer Sveen – Rene Rinden Bekkelund – Anders Perstuen – Per Tore Lundberg – Simon Sagvold – Kristian Omdahl Bjørnerud – Andre Skjølås – Håvard Evensen – Sindre Storsvenn.

Reserver: Kristoffer Lundberg (inn etter 82 min for Joakim Eliassen) Mats Ingvaldsen (inn etter 82 min for Kristian Omdahl Bjørnerud) Oscar Bjørgo (inn etter 82 min Christer Sveen)

I motsetning til forrige seriekamp mot Vest Torpa, var det vi som denne gangen fikk den verst tenkelige starten. Allerede etter 4 minutter ligger den første ballen i Søndremålet. Corner til Kolbu bokses av Eliassen i Søndremålet, men den påfølgende heddingen finner nettmaskene. En liten kalddusj for vårt unge mannskap, og ditto mer vind i seilene til Kolbu KK. Og vind var det mer enn nok av på Stadion denne kvelden. Kolbu KK hadde sterk medvind i førsteomgangen. Ikke vet jeg om værguden har en slektning på Toten og Kolbuområdet?? Han skrudde i hvert fall av bryteren i pausen og ga oss en vindstille andreomgang i fint sommervær.

Har notert farlige/skumle Kolbuangrep etter 13 og 15 min. Stolpeskudd av Kolbu etter 17 min. Etter 19 min kløner vi det selv veldig til ved utspill og gir Kolbu gratismulighet. Så etter 24 min blir det endelig hjemmejubel på Stadion. Søndre har fått frispark på egen banehalvdel. Frisparket slåes inn foran mål, det blir klabb og babb og Sindre Storsveen får etter hvert puttet ballen i mål. Dermed står det  1 – 1. Det skulle imidlertid ikke gå mer enn minuttet før vi får Kolbu´s godkjente offsidescoring. Forøverig en flott hedding utagbart for Eliassen i Søndremålet, men offsiden er bekreftet.  Har notert diverse Kolbuskudd utover i omgangen. Søndre kom mer med i kampen utover og Mats Vikersveen har et fint raid etter 33 min, men det ender i utspill fra mål. Så etter 38 min, stygg tverrsoverpasning midt på egen banehalvdel rett i beina på en Kolbuing. Det ender med pang…. praktfult skudd og Kolbu opp i ledelse 1 – 3. Vi noterer 38 min, frispark til Søndre fra 35 m. Per Tore ser ut til å skulle ta frisparket. Overlater det til Rene Rinden Bekkelund. Per Tore «lunker» rolig unna ballen, Rene med kort frispark til Per Tore som, skal vi si, som vanlig?, skyter i mål. Den var lur gutter!!! Nok en gang har vi greid å redusere, nå står det 2 – 3  til Kolbu. I det 45 min skjer det noe underfundig. Kolbucorner avklares, men til nytt innlegg. Da står det plutselig 3 Kolbuiger alene foran mål. Eliassen i Søndremålet har bare en oppgave i den situasjonen….. hente ballen ut av målet. Dermed går Kolbu til pause med ledelse 2 – 4.

kolbu 1Søndre starter andre omgangen klart best. Allerede etter 46 min vinner vi en corner etter farlig skudd fra Simon Sagvold. Per Tore Lundberg sender corneren rett i mål. Nok en redusering, det står 3 – 4. Ny Søndresjanse etter 48 min. Stor Søndresjanse etter 54 min. Rene Rinden Bekkelund kjemper til seg ballen og kommer seg opp langs side. Legger inn der Håvard Evensen skyter på direkten, men i nettveggen. Kolbu virker på dette tidspunktet ukomfortable, og jeg observerte ikke en eneste dommeravblåsning i hjemmelagets favør som ikke ble protestert på fra Kolbubenken. Har notert Kolbusjanse etter 56 min, hedding med keeperredning. I det 61 spilleminutt samspiller Kristian Bjørnerud og Sindre Storsveen fint. Kommer seg helt inn mot mål, men keeper får snappet sistepasningen.  Så i det 64 spilleminutt dømmes det straffe til Kolbu. Dette etter at Kolbu´s spiller nr 9 Michael Kornbrekk Urrang drar med seg ballen med handa for så å i etterkant bli felt. GRUSOMT DØMT!!!! Straffen settes kontant i mål og Kolbu øker sin ledelse til 3 -5. Kolbu får litt mer dreis på kampen igjen og Knut Skjølås sender 3 mann i oppvarming. Har notert noen sjanser til begge lag utover i omgangen. Den største hadde Søndre helt i sluttminuttene da en hedding etter corner blir reddet på streken.

Kolbu KK er et robust lag og er/blir en vanskelig motstander for de aller fleste lag i divisjonen. Derfor skal vi være litt stolte av kampen vi gjorde i dag, til tross for tapet.