5 – 0 tap for Nordre Land

Til tross for tap 5 – 0 for ett toppet Nordre Land var kampen på mange vis en opptur for Søndregutta. Ett ras av skader og forfall gjorde at vi måtte hente inn Jon Arild Andreassen, Emil og Lukas Rønningen i tillegg til Kim Andre Rinden Bekkelund fra B laget som også spilte kamp i kveld.

Det er ikke mulig å få en verre start på noe kamp enn det Søndre fikk i kveld. Stadionuret viste 1,57 når første ballen lå i Søndrenota. Ett skudd ut av intet fra Morten Harbu Fossum fant nettmaskene på enkelt vis. Fryktelig tung start på kampen. Vi kjemper til oss en corner ett 6 min og ett frispark fra bra posisjon etter 7 min, men det avklares. Går vi til det 12 min er det Nordre Land som har frispark i god posisjon. Mats Jørgenstuen setter frisparket rett i mål, dermed 2 – 0. Bare 2 minutter senere heddes det mot Søndremålet etter corner, men Kristoffer Lundberg redder fint. Bare minuttet senere gjør vi feil på feil på feil fra midtbanen og bakover. Aleksander Skartlien Dalby øker enkelt til 3 – 0 alene med keeper. Dermed var de  første 15 minutter av kampen unnagjort og vi ligger under med 3 – 0.  Dette så fryktelig stygt ut. Og det skulle bli verre. Etter 18 minutter sender Nordre ivei ett langskudd som reddes til corner. Corneren blir aldri skikkelig avklart og ender med gjennomspill til Morten Harbu Fossum som øker til 4 – 0. Selv om vi kom gradvis mer og mer inn i kampen, var det Nordre som eide førsteomgangen og var ett mye bedre lag oss. Det sto 4 – 0 til Nordre Land til pause. Marius Skjølås måtte ut med skade etter 29 min og ble erstattet av Mats Ingvaldsen.

Søndregutta brukte tydelig vis pausen godt. Det ble foretatt keeperbytte. Krzystof Marek Kisielewski kom inn for Kristoffer Lundberg. Og la det være sagt med en gang, Krzystof vartet opp med flere meget kvalifiserte redninger i 2 omgangen. Søndregutta kjempet godt og var godt på høyde med hjemmelaget i 2 omgang.

Etter 47 min ender en Nordrecorner med et ufarlig skudd utenfor. Nytt Nordreskudd etter 50 min som reddes til corner. 53 min og godt Nordreskudd og god redning av Krzystof. 55 min og Søndreskudd rett på keeper. Søndrebytte etter 56 min. Martin Hoff går ut og inn kommer Emil Rønningen. Per Tore har muligheten på frispark etter 58 min, men ballen går forbi alt og alle til utspill fra mål. Minuttet senere redder Krzystof en Nordrecorner til ny corner. Denne corneren blir bokset utover og ender opp i en brukbar Søndresjanse. Nordre har corner etter 61 min, en ny halvskummel sjanse bare minuttet senere. Søndre foretar ett nytt bytte etter 63 min. Christer Sveen ut og Kim Andre Rinden Bekkelund inn. Keeper Krzystof varter opp med en glimrende redning etter 66 min. (Nordre kom fryktelig lett til med ei god hedding.)  Så etter 67 min foretar Søndre nok ett bytte. Ut går Simon Sagvold og inn kommer en debutant, unggutten Lukas Rønningen. Det skulle ikke gå mer enn ett par minutter før Lukas viste seg fram. En dribleserie satt der den skulle til stor jubel fra Søndrebenken. Søndre foretar flere bytter utover i omgangen. 76 min. Martin Hoff inn og Eirik Alvestuen ut. Martin Hoff pådrar seg for øvrig ett «heldig» gult kort etter 79 min. En felling som fort kunne endt i en annen farge. Espen Magnussen byttes med Simond Sagvold etter 80 min. Vi holder stand og det står 0 – 0 i andreomgangen helt til det 87 spilleminutt da Morten Harbu Fossum gjør sitt 3 mål for dagen.  Søndre fortar nok ett spillerbytte etter 88 min. Per Tore Lundberg går ut og Eirik Alvestuen inn.

Som tidligere nevnt, til tross for tap, opptur for Søndregutta. Pågående og hurtige Nordrespillere skapte en fryktelig start på kampen noe som fort kunne ført Søndregutta ned i det dypeste mørke. I dag var heldigvis noe av spiriten tilbake og det ble kjempet over hele banen. Tempoet falt betraktelig i andre omgang og vi hang godt med og holt nesten nullen omgangen ut.