Mørke skyer over Søndre etter tap for Dokka Sport.

Undertegnede har vært bortreist i helgen og beklager derfor sein oppdatering av fredagens kamp mot Dokka Sport. Da jeg heller ikke så kampen gjengis derfor Oppland Arbeiderblads reportasje fra kampen.

Dokka Sportsklubb var igjen best og vant også årets andre seriekamp mot «nabo» Søndre Land.

Foran Håvard Evensen (foran t. v.) og Tor Erik Odden, målscorer og dagens beste hos hjemmelaget. Bak Thomas Andre Slettum, Odin Slåttvik og Espen Sæther Haugerud målscorere hos et for dagen solid bortelag. (Foto: (c) Jonny Isaksen 2015 )

Søndre Land – Dokka Sportsklubb 1-4

Oppgjøret ble en intens og tøff batalje uten det store spillet hvor «Sporten» ble et nummer for store for et hjemmelag som nå befinner seg sist på tabellen.

Vi fikk en første omgang preget av høyt tempo, tøffe taklinger hvor begge lagene tydelig viste at denne kampen skulle de vinne. Etter et forholdsvis jevnt første kvarter tok hjemmelaget mer over og hadde et spillemessig overtak utover i omgangen. Imidlertid gjennomførte bortelaget en defensiv solid kamp og gjorde det vanskelig for sine verter. Kun på et par dødballsituasjoner skapte hjemmelaget muligheter, men en trygg Øystein Lunden Slåttsveen i bortelagets mål holdt rent. Sistnevnte ble for øvrig skadet midt i omgangen og måtte forlate banen. Han ble erstattet av Tommy Furuseth Jacobsen som også gjorde sine saker bra. Dokka Sportsklubb derimot var farlige på raske og gode overganger og i omgangens siste minutt ble de på en av disse korrekt tildelt straffespark. Dette omsatte en god Espen Sæther Haugerud i mål, riktignok på retur etter at keeper første reddet.

Dominerte andre omgang

Et aggressivt Dokka Sportsklubb åpnet andre omgang klart best og allerede i løpet av de første minuttene skapte de gode muligheter. Hjemmelaget slet med å etablere eget spill og vi noterte kun en liten sjanse ved Håvard Evensen i løpet av de første tretti minuttene.  Bortelaget derimot viste effektivitet og sørget for to raske scoringer, først igjen ved Espen Sæther Haugerud før Thomas Andre Slettum med en god heading sørget for lagets tredje. Hjemmelaget fikk sin redusering ved Håvard Evensen, men da bortelaget ved innbytter Odin Slåttvik, igjen etter en meget god kontring og med sitt første spark på ballen scoret, kunne Dokka Sportsklubb juble for tre meget fortjente poeng samtidig som de overlot bunnplassen til Søndre Land.

Dyktige personer

Det var viktig for oss å vinne i dag. Vi har vist fremgang den siste tiden og i dag vant vi helt fortjent og har et klart mål om å avslutte sesongen på en god måte, sier lagets kaptein og tomålsscorer Espen Sæther Haugerud.

Tidligere i år var Haugerud midtstopper, men nå omskolert til spiss som han også opprinnelig spilte i sin «ungdom».

– Vi er en flott kameratgjeng, trener to ganger i uken og har fantastisk flinke folk rundt oss som legger ned et imponerende arbeid for laget og klubben, avslutter en meget godt fornøyd Haugerud som etter yngres avdeling i Nordre Land Fotball nå er inne i sin niende sesong i Dokka Sportsklubb og føler seg som en ekte «sportengutt».

For hjemmelaget ble det en trist kveld.

– Nå får vi hjem og slikke sårene og komme sterkere tilbake, sa lagets kaptein og bestemann Tor Erik Odden.

FAKTA

Søndre Land – Dokka Sportsklubb 1-4 (0-1)

Scoringer: 0-1 (45-straffe) Espen Sæther Haugerud, 0-2 (75) Espen Sæther Haugerud, 0-3 (79) Thomas Andre Slettum, 1-3 (82) Håvard Evensen, 1-4 (89) Odin Slåttvik.

Kort: Gult til Simon Alexander Holt Sagvold, Per Tore Lundberg, Andre Skjølås, Søndre Land og Thomas Andre Slettum, Dokka Sportsklubb

Best på Søndre Land: Tor Erik Odden

Best på Dokka Sportsklubb: Amund Espeseth og Espen Sæther Haugerud

Dommer: Vidar Hilmen, Øystre Slidre IL, god kontroll i en tøff batalje.

Tilskuere: ca 90

Søndre Land: Krzysztof Marek Kisielewski, Anders Perstuen, Espen Magnussen, Christer Sveen, Sverre Borgan, Tor Erik Odden, Per Tore Lundberg, Andre Skjølås, Vemund Wilberg Willassen, Simon Alexander Holt Sagvold, Håvard  Evensen, Også benyttet: Erik Avlestuen, Mads Vikersveen, Said Hakim Bakshi, Marius Skjølås, Adrian Sæbø Sherifi.

Dokka Sportsklubb: Øystein Lunde Slåttsveen, Martin Stabekk, Vegard Rostad, Amund Espeseth, Thomas Andre Slettum, Vebjørn Edvardsen Nyhus, Joacim Menkerud, Per Ivar Solhaug, Øystein Askvig, Thomas Menkerud, Espen Sæther Haugerud. Også benyttet: Tommy Furuseth Jacobsen, Espen Tørnkvist, Markus Øyhus, Odin Slåttvik.